Hlavní obsah

VŠE byla vyhlášena nejlepší „business school“ ve střední a východní Evropě

Právo, ťas
Praha

VŠE získala už potřetí ocenění jakoi nejlepší ekonomická vysoká škola v regionu střední a východní Evropy. V rankingu Eduniversal jí byl udělen nejvyšší počet pěti palem, které symbolizují rozvoj internacionalizace.

Článek

V rámci konference „Eduniversal World Convention“, která se konala minulý týden v Praze, byly vyhlášeny výsledky volby děkanů a rektorů prestižních vysokých škol. Ti vybrali tři nejlepší ekonomické univerzity „Top 3 Best Business Schools“.

Školy jsou členěny podle geografického hlediska do devíti světových regionů: Afrika, střední Asie, střední a východní Evropa, Střední východ, Dálný východ, Latinská Amerika, Severní Amerika, Oceánie a západní Evropa. Cílem hodnocení je ocenit vysoké školy, které mají nejlepší výsledky v oblasti internacionalizace.

Výběr celkem tisíce škol zařazených do hodnocení provádí Mezinárodní vědecký výbor složený z nezávislých expertů. Při hodnocení mohou školy získat od jedné do pěti palem „Palm Awards“ podle počtu získaných hlasů od děkanů či rektorů vybraných vysokých škol a podle kritérií, jimiž jsou hodnoceny úspěchy v oblasti internacionalizace.

Do nejvyšší kategorie „Universal Business School“ symbolicky oceněné pěti palmovými listy může být zařazeno pouze 100 nejúspěšnějších světových škol bez ohledu na region, ve kterém škola působí. V této kategorii jsou nejvíce zastoupeny západoevropské (35), severoamerické (33) a východoasijské (15) vysoké školy ekonomické. Ze zemí střední a východní Evropy se do stovky nejlépe hodnocených škol podařilo prosadit pouze dvěma školám – VŠE v Praze a SGH Warsaw School of Management.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám