Hlavní obsah

Studenti dvou pražských univerzit si uspořádají vlastní majáles, nechtějí komerci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až moc komerční přístup, chladná atmosféra a odklon od studentských principů. To jsou důvody, proč se dle svých slov letos studenti dvou pražských univerzit rozhodli se neúčastnit Pražského majálesu v Letňanech. Namísto toho si uspořádají vlastní pod názvem Lesamáj. Vznik akce podpořili rektoři obou škol – Českého vysokého učení technického (ČVUT) i Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT).

Foto: VŠCHT

Ilustrační foto

Článek

Akce se má uskutečnit 2. května v areálu pražského Kampusu Dejvice a má mít formu multižánrového festivalu v duchu studentské sounáležitosti, tvořivosti a spolupráce. Inspirací pro alternativní majáles byl krok, k němuž se dříve odhodlala Univerzita Karlova (UK), která také částečně odešla z Letňan a slaví po svém.

„Lesamáje se zúčastní akademické obce z VŠCHT, ČVUT, Katolické fakulty UK a Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd. Zváni jsou ale všichni, kteří mají chuť oslavit náš svátek způsobem, jakým si žádá tradice. Budeme rádi, když se přidají nejen studenti ze středních škol, ale i obyvatelé Prahy 6 a okolí,“ uvedla hlavní organizátorka a studentka VŠCHT Kateřina Bednářová.

„Přizvali jsme kreativce z kampusu, abychom Lesamáj postavili vlastníma rukama. Hlavní myšlenka je od studentů pro studenty,” doplnila.

Vstup je volný

Jak informoval vedoucí oddělení komunikace VŠCHT Michal Janovský, akce bude přístupná všem bez rozdílu. „A samozřejmě bez vstupného,“ poznamenal.

Foto: VŠCHT

Ilustrační foto

Hudební produkci, které vévodí duo Nèro Scartch a Brass Avenue, doplní volba Jejího a Jeho májového Veličenstva, divadelní a improvizační představení, autorská čtení, workshopy, soutěže a další aktivity v režii studentských organizací a spolků.

Návštěvníci budou také moci ochutnat lesamájový pivní speciál z produkce výzkumného pivovaru VŠCHT. Přesný program bude upřesňován zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám