Hlavní obsah

Studenti designu z ČVUT uspěli na přehlídce v Miláně

Novinky,

Studenti Ústavu designu z Fakulty architektury ČVUT v Praze uspěli na největší přehlídce designu na světě Milan Design Week. Největší úspěch zaznamenala především studentka Kristýna Mikolášková z Ateliéru Mariána Karla a Josefa Šafaříka, a to se svou bakalářskou prací nazvanou Emoční svítidlo Dione. Odkaz studentů ústavu však nese i vítězné dílo české firmy.

Foto: ČVUT

Svítidlo české studentky je inspirované planetárními konjunkcemi.

Článek

Svítidlo Dione bylo v Itálii vystaveno na základě předchozího tuzemského ocenění na Czech Design Week 2017. Je inspirované planetárními konjunkcemi a denním cyklem slunce, čímž má dle ČVUT pozitivně působit na psychickou stránku člověka.

Na přehlídce zanechali studenti Fakulty architektury ještě další stopu. Dávid Sivý a Ondřej Rakušan, taktéž z Ateliéru Karel/Šafařík, spolupracovali na projektu jménem Independent pro pražskou společnost Lasvit specializující se na výrobu a zpracování skla,

Designér Lasvitu a pedagog Maxim Velčovský v rámci zmíněného projektu vytvořil koncept a rozpohyboval a oživil monumentální sochu jako součást milánské instalace Monster Cabaret.

Foto: Lasvit

Projekt Independent

„Jedná se o audiovizuální labyrint, který je jakýmsi billboardem dnešní doby a obsahuje nejkrásnější fake news (falešné zprávy – pozn. red.), které lidstvo vytvořilo. Netvor roste do výšky více než sedmi metrů a promlouvá prostřednictvím svých 111 křišťálových obrazovek, které vysílají křišťálově čistou pravdu. To, čemu budete věřit, je pouze na vás…,“ uvedl k dílu Velčovský.

Foto: Lasvit

Audiovizuální labyrint obsahuje různé nepravdivé zprávy.

Lasvit se svou instalací Monster Cabaret navíc vyhrál Milan Design Award v kategorii nejlepší instalace. Výstava se konala od 17. do 22. dubna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám