Hlavní obsah

Školáci dnes dostali pololetní vysvědčení, v pátek mají volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školáci dnes dostávali pololetní vysvědčení, v pátek mají volno. Od pondělí pak dětem z některých částí republiky začínají týdenní jarní prázdniny. Pololetní vysvědčení je důležité zejména pro deváťáky, spolu s vysvědčením z osmé třídy jej totiž předkládají při přijímacím řízení na střední školy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nejen tito žáci šesté třídy dostávali dnes vysvědčení.

Článek

Naproti tomu prvňáčci najdou na svém prvním vysvědčení většinou jen jednu velkou jedničku. Na nadcházející tři dny připravily zoologické zahrady nebo muzea programy pro rodiny s dětmi. V těchto dnech také kvůli obavám z vysvědčení narůstá počet volání na Linku bezpečí. Děti se prý ani tak netrápí kvůli známkám, spíš se bojí reakce rodičů.

"Nevyhrožujte jim a nestrašte je následky kvůli vysvědčení, i když není podle vašich představ," radí proto vedoucí Linky bezpečí Hana Petráková. Rodiče by se prý měli zajímat o výsledky svého potomka po celý rok, a pokud má se školou problémy, pomáhat mu průběžně. [celá zpráva]

Tři volné dny může dětem zpříjemnit třeba akce Ledová Praha. V pátek a o víkendu se mohou školáci zdarma nebo s velkou slevou podívat například do Národního muzea, na Pražský hrad, vystoupat na pražské věže nebo se projet na bobové dráze na Proseku. Akci pořádá Pionýr, je určena také dětem z dětských domovů a mimopražským. Pro ty bude za výhodnou cenu zajištěno v hlavním městě i ubytování. Volný vstup nabízejí také některé zoologické zahrady, děti se však napřed musejí prokázat vysvědčením s dobrými známkami.

Foto: Milan Malíček, Právo

Žákyně šesté třídy ze základní školy Mikulandská v Praze 1 dostává vysvědčení z rukou Karla Schwarzenberga.

Pokud budou chtít školáci vyrazit do přírody, čekají je nejvyšší teploty kolem minus tří stupňů Celsia a sněžení. Díky tomu by si mohly sněhových radovánek užívat i ty děti, které nebudou trávit volné dny na horách.

Na prodloužený víkend pak dětem ze Zlínska, Hradce Králové, Nového Jičína, Teplic, Mělníka, Prahy-východ, Prahy-západ a Plzně navazuje ještě týden jarních prázdnin. Celý cyklus jarních prázdnin končí 14. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám