Hlavní obsah

Senior akademie Prahy 1 nabízí program osobního bezpečí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pro spoluobčany v penzijním věku připravila radnice Prahy 1 ve spolupráci s městskou policií rozsáhlý osvětový program. Seniory má naučit, jak se zachovat v krizových situacích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chtěli jsme, aby senioři z Prahy 1 měli možnost naučit se, jak zvládnout bez újmy krizovou situaci, kterak si zavolat v případě nouze pomoc a celkově zvýšit právní vědomí o některých souvisejících záležitostech,“ uvedl Pavol Škrak, předseda Výboru pro sociální věci, zdravotnictví a protidrogovou problematiku MČ Praha 1.

Senior akademie, v níž je účast zdarma, začala v pondělí 1. března a končí 8. dubna. Přednášky na jednotlivá témata se konají v základních školách v Praze 1. Senioři se vedle zmíněné problematiky učí také základům první pomoci, požární ochraně, ale organizátoři nezapomněli ani na dnes často diskutovanou problematiku domácího násilí.

Každý účastník programu obdrží po jeho skončení certifikát o absolvování a malý dárek, který mu umožní stiskem tlačítka okamžitě upozornit okolí v případě ohrožení. Pro seniory byl navíc připraven atraktivní doplňkový program zahrnující návštěvu Muzea Policie ČR, Psího domova v Troji a Centrálního dispečinku Městské policie hl. m. Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám