Hlavní obsah

Semifinále 18. ročníku Zlatého Ámose se dnes koná v zrcadlových sálech MŠMT

– Praha
Právo, ťas

Dnes, ve čtvrtek 10. března 2011, bude v zrcadlových sálech Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) usilovat o postup do finále ankety Zlatý Ámos 2011 ctrnáct pedagogů. Těchto deset žen a čtyři muži působí na základních školách, výjimku tvoří profesor průmyslovky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězka loňského ročníku ankety Martina Čiklová.

Článek

Nejvíce semifinalistů – tedy  tři - má hlavní město Praha, po dvou přijede z krajů Středočeského, Ústeckého a Jihomoravského, po jednompak z krajů Zlínského, Moravskoslezského, Pardubického, Olomouckého a Karlovarského.

Zatímco postup z regionálních kol ankety Zlatý Ámos záležel především na žácích, kteří si museli pripravit originální obhajobu své paní ucitelky nebo svého pana učitele, v semifinále jsou pedagogové tak trochu v roli svých žáku. Nejdříve vyplňují test psychické odolnosti, který připravil předseda poroty, psychiatr Jan Cimický, a pak je čeká něco jako zkoušení - tedy pohovor s porotci.

Slavnostní vyhlášení výsledků semifinále proběhne od 13 hodin ve velkém zrcadlovém sále za přítomnosti představitelů MŠMT. Veřejné finále ankety Zlatý Ámos se koná v pátek 25. brezna od 14 hodin v kongresovém centru Hotelu Olšanka v Praze. Na finále uděluje dospělá porota titul Zlatý Ámos 2011, dětská porota titul Děský Ámos 2011, prostřednictvím SMS je volen Ámos sympaťák 2011 a přítomní novináři volí Média Ámose 2011.

Slavnostní korunovace 18. Zlatého Ámose proběhne tradičně o den později, v sobotu

26. března na Kantorském bále, opět v Hotelu Olšanka.

Další informace najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám