Hlavní obsah

Sdružení Pionýr hledá v informační kampani definici pojmu dobrovolník

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Pionýr zahajuje informační kampaň s názvem Umačkáni dětmi. Jejím cílem je v rámci Evropského roku dobrovolnictví postavit do popředí zájmu dobrovolníky pracující s dětmi. Obecně, ale i jako jednotlivce. Hravou a interaktivní formou k nim chce upoutat pozornost veřejnosti a zdůraznit, že jejich práci nelze brát jako samozřejmost. Že si za svou soustavnou práci, čas a energii zaslouží uznání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Občas se nás někdo ptá, co má Pionýr společného s rokem dobrovolnictví. Na to je snadná odpověď – úplně všechno. Pionýr existuje jen díky práci tisíců dobrovolníků. Letos máme příležitost je zviditelnit a chceme ji využít, jak jen to půjde,“ vysvětluje předseda Pionýra Martin Bělohlávek.

V první části kampaně, která bude zahájena 4. února koncertem Děti dětem, budou moci všichni navrhovat vlastnosti, které jsou pro správného dobrovolníka pracujícího s dětmi nejvýstižnější, a to zcela vážně i s nadsázkou. Ve druhé části, od června do listopadu, pak k vybraným vlastnostem přibudou i tváře a příběhy. Podle vybraných vlastností totiž budou navrhováni jednotliví dobrovolníci.

„Chceme slyšet od lidí, co si o dobrovolné práci s dětmi myslí. Chceme, aby se sami zamysleli nad tím, kdo vlastně jsou ti dobrovolníci, kteří svůj čas věnují třeba právě jejich dětem. Návrhy nám může posílat opravdu každý a my za ně budeme rádi,“ shrnul projekt jeho vedoucí Jakub Kořínek.

Zapojit do projektu se můžete 5. 2. na adrese www.umackanidetmi.cz.

Pionýr je občanské sdružení vzniklé podle zákona č. 83/1990 Sb. Rozhodnutí o jeho obnově padlo na mimořádné konferenci pionýrských pracovníků v lednu roku 1990. Organizace vyšla z tradic pionýrského hnutí a navázala na činnost oddílů a skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám