Hlavní obsah

Rodinná porodnice nabízí i 3D model plodu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký zájem budoucích rodičů vyvolala děčínská nemocnice patřící pod Krajskou zdravotní. Jako první v republice totiž nabízí 3D model budoucího miminka. To umožnil nejmodernější ultrazvukový přístroj spolu s 3D tiskárnou.

Foto: Krajská zdravotní , Právo

3D model miminka před narozením.

Článek

V Děčíně získali nejmodernější ultrazvukový přístroj Samsung s 3D a 4D zobra­zením. „Tento přístroj využívající nejmodernější technologie umožňuje přesnou diagnostiku vrozených vývojových vad plodu jakož i gynekologických patologií. 3D tiskárna nám umožní nabídnout maminkám vizualizaci ještě nenarozeného plodu nejen v podobě fotografie, ale i v podobě 3D modelu,“ přiblížil primář gynekologicko-porodnického oddělení Peter Kraus.

„Tuto službu nabízíme jako jediní v České republice,“ doplnil. Nákup nového přístroje s 3D tiskárnou byl financován z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Šance na přežití byla nula procent. Teď malý rekordman oslavil první narozeniny

Koktejl

Děčínské pracoviště se prezentuje jako rodinná porodnice. „Můžeme nabídnout hezké předporodní pokoje, které mají k dispozici balón, sedací vak pro úlevové pozice, a hlavně individuální péči porodní asistentky. Využíváme všech možných přírodních prostředků k tlumení bolesti, jako je sprcha, masáže i aromaterapie. Nabízíme rovněž porody v epidurální analgezii. Doprovod u porodu je pro nás samozřejmostí, pokud je vše v pořádku, tatínek si může přestřihnout pupečník a miminko dáváme mamince na bříško. Rádi pořídíme první společné foto,“ popsal primář možnosti při porodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám