Hlavní obsah

Plzeňská stavební průmyslovka vyvinula metodiku výuky projektování BIM

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední průmyslová škola stavební Plzeň vyvinula a úspěšně začala využívat metodiku výuky projektování budov s pomocí moderní metody Building Information Modeling (Informační model budovy, BIM), jako standardní metodiku výuky všech svých žáků. Stává se tak první střední školou v České republice certifikovanou na výuku Autodesk Revit Architecture a projektování metodou BIM.

Článek

Plzeňská SPŠ stavební již dříve zařadila do výuky druhých, třetích a čtvrtých ročníků řešení Autodesk Revit Architecture a metody BIM. Obdržela za to ocenění a získala reputaci inovátora díky špičkovým výukovým metodám, softwaru a technologiím určeným ke vzdělávání svých přibližně 600 studentů. V rámci certifikace Autodesku budou učitelé plzeňské střední školy získávat technickou podporu Autodesku a vzdělávat pedagogy dalších středních škol v České republice ve výuce metody BIM.

„Plzeňská střední průmyslová škola stavební je průkopníkem v systematickém využití BIM ve výuce studentů. Velmi si ceníme znalostí pedagogů a skvělé spolupráce s vedením této školy,“ říká David Palas, ředitel Autodesku v České republice.

„Výborně propracovaná koncepce výuky vyvinutá plzeňskými pedagogy vede studenty k tomu, že se nenaučí ‚jen‘ ovládat software, ale že si v průběhu celého studia opravdu dobře osvojí BIM jako efektivní metodu projektování. Autodesk po celou dobu své existence podporuje studenty a pedagogy poskytováním výkonného 2D a 3D návrhového softwaru, metodik a školení. V rámci lokálního programu Autodesk Academia se také snažíme hledat lokální partnery pro tvorbu učebních pomůcek a podporovat je. Partnerství se SPŠ stavební Plzeň je pro nás zásadním krokem k výuce BIM na školách v České republice,“ dodává Palas.

Další informace o metodě BIM najdete na stránkách www.autodesk.cz/bim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám