Hlavní obsah

Obří vzducholoď by se na obloze mohla objevit v roce 2030

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Vzducholoď Hydrogenase je zcela samostatným a ekologickým dopravním prostředkem. Dokáže se vznést díky výrobě biopaliva, který si sama vytváří z odpadků. Navrhovaná verze vzducholodi je 400 metrů vysoká a měla by vystoupat do výšky dvou kilometrů. Létající monstrum je však zatím jen hudbou budoucnosti.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na vzducholoď Hydrogenase zevnitř.

Článek

Belgický designér futuristicky vzhlížejícího vzdušného kolosu Vincent Callebaut věří, že jeho projekt představuje dlouhodobě využitelný způsob dopravy. Navíc je poháněný biopalivem. To dělá ze vzducholodě nejekologičtější dopravní prostředek.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace vzducholodí nad městem.

Foto: Profimedia.cz

Projekt nejekologičtějšího dopravního prostředku na světě poháněného energií z odpadků.

Obří vzducholoď by měla pojmout náklad až 200 tun a dosáhnout rychlosti 175 kilometrů za hodinu. Byla by tak dvakrát rychlejší než výletní loď, ale například sedmkrát pomalejší než letadlo.

Foto: Profimedia.cz

Projekt belgického designéra Vincenta Callebauta.

Foto: Profimedia.cz

Vzducholoď Hydrogenase a její konstrukce zblízka.

Hydrogenase by startovala přímo ze speciálně upravených kruhových mol na hladině vody. Vize realizování projektu je předběžně určená na rok 2030.

Foto: Profimedia.cz

Za dvacet let bychom mohli na obloze vídat podobné monstrózní vzducholodi.

Reklama

Výběr článků

Načítám