Hlavní obsah

Muzeum sbírá historická i jinak zajímavá vysvědčení, připraví z nich výstavu

Právo, ťas
Praha

Nejstarší a nejzajímavější školní vysvědčení se snaží najít pracovníci Pedagogického muzea J. A. Komenského v Praze. Z vysvědčení, která lidé muzeu posílají už od října loňského roku, vznikne výstava „Od Marie Terezie po dnešek – Školní vysvědčení v proměnách času“, která bude otevřena letos v prosinci. Ještě předtím muzeum ocení nejstarší a nejzajímavější doklady o školním prospěchu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pedagogické muzeum se pokusí získat vysvědčení i od známých politiků a dalších významných osobností. Oslovilo ale všechny, kteří chtějí věnovat dalším generacím kousek svého života ve škole, něco pro radost, něco, co vyvolá na tvářích návštěvníků potěšení i úsměv.

Mnohá vysvědčení jsou zároveň svébytnými výtvarnými díly a dokazují, že školní vysvědčení nemusí být jen nudnou záležitostí, ale že každé vysvědčení je svým způsobem originální.

Soutěž v kategoriích „nejstarší“ a „nejzajímavější“ vysvědčení probíhá od 1. října 2010  do 31. července 2011. Přijímají se do ní pouze originály vysvědčení, pokud ale dárce nemůže originál poskytnout, muzeum uvítá i kvalitní ověřenou kopii.

Ke každému zaslanému nebo osobně doručenému vysvědčení je nutno přidat kontaktní údaje – tedy přesnou adresu, telefon, případně e-mail.

V případě, že se k vysvědčení váže zajímavý příběh, uvítají organizátoři soutěže, když k němu bude přiložen dopis, ve kterém bude zaznamenána historie vysvědčení či popsán příběh nositele vysvědčení.

Pedagogické muzeum J. A. Komenského, sídlí na adrese Valdštejnská 20, 118 00 Praha 1. Bližší podrobnosti o soutěži i informace o dalších akcích najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám