Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj chce přerozdělit 200 miliónů korun na vzdělávání dospělých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Moravskoslezský kraj plánuje přerozdělit 200 miliónů korun na projekty, které mají podpořit vzdělávání dospělých. Dotace jsou určeny například na tvorbu a inovaci programů ve školách a dalších vzdělávacích institucích pro dospělé nebo na vzdělávání pedagogů, lektorů a poradců, kteří se jim věnují.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Moravskoslezský kraj plánuje přerozdělit 200 miliónů korun na projekty, které mají podpořit vzdělávání dospělých.

Článek

Úspěšné projekty budou podpořeny z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu. Zájemci mohou získat minimálně 700 000 korun, maximálně pak sedm miliónů korun. O dotaci mohou požádat nejen vzdělávací instituce, ale například i nestátní neziskové organizace, hospodářská komora, města, obce nebo svazky obcí.

Předpokládané možné zahájení projektů bude od prosince letošního roku, ukončení projektů je pak nejpozději v polovině roku 2014. "Všechny grantové projekty musí být realizovány na území Moravskoslezského kraje s dopadem minimálně ze 70 procent na cílové skupiny tohoto kraje," vysvětlila mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková. Zájemci mohou své projekty předkládat až do 5. května.

Poprvé přerozděloval kraj peníze na podporu vzdělávání dospělých v srpnu loňského roku. Z 92 předložených žádostí krajští zastupitelé podpořili 22 projektů za více než 79 milionů korun. Třetí kolo výzvy pak kraj plánuje až na příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám