Hlavní obsah

Ministerstvo podpoří hodiny plavání na ZŠ

Novinky,

Ministerstvo školství i v příštím školním roce na některých základních školách (ZŠ) uhradí žákům cestovné k bazénům. Konkrétně si školy budou moci rozdělit 25 miliónů Kč z k tomu určeného rozvojového programu. Školy mohou požádat o dotaci na plavání svých žáků prvního stupně v období září až prosinec 2018.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přidělená částka bude určena na dopravu žáků ze školy do bazénu a zpět. Tato dotace může pokrýt celou úhradu za dopravu, a školy tak nebudou muset požadovat tyto peníze od rodičů,“ vysvětlil ministerský náměstek pro řízení sekce vzdělávání Václav Pícl.

Program na podporu plavání funguje od školního roku 2017/2018. V první etapě ministerstvo přispělo školám na dopravu 18 milióny korun, a podpořilo tak 1080 školských zařízení. Ve druhé etapě, tedy od ledna do června 2018 částkou přes 38 miliónů (1575 škol). Nyní tak probíhá už třetí etapa programu.

Podle úřadu školy o tuto formu podpory zájem mají. ZŠ podají jen elektronické podklady pro žádost o přidělení finančních prostředků prostřednictvím aplikace na webu, a to s prohlášením podepsaným statutárním zástupcem školy.

Elektronické podklady pro žádosti se mohou podávat do 14. června, o přidělení dotace rozhodne výběrová komise.

Reklama

Související články

Roste popularita online domácích úkolů

Se zaváděním digitálních technologií do výuky se proměňuje i podoba vyučovacích hodin, stejně jako způsob domácí přípravy. Místo klasických cvičení zadávají...

Vrátit dílny do škol? Chybí čas i peníze

Záměr vlády obnovit ve školách povinnou výuku praktických dovedností, jako jsou dílny a pěstitelské práce, naráží ve školní realitě na spoustu „ale“. Řada škol...

Výběr článků

Načítám