Hlavní obsah

Hradecká univerzita a planetárium připravily akci "Hrajme si i hlavou"

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Univerzita Hradec Králové spolu s Hvězdárnou a planetáriem v Hradci Králové pořádá 17. - 19. června 2010 na Tylově nábřeží v Hradci Králové akci „Hrajme si i hlavou!“. Akce je určena veřejnosti a školám jako příležitost k zážitkové formě poznání především v oblasti přírodních věd. Všem jejich příznivcům přináší mnoho zajímavostí přímo až na ulici.

Foto: Radek Plavecký, Právo

K záchraně goril má také přispět akce Hrajme si i hlavou

Článek

Pro každého budou připraveny pokusy, soutěže a mnoho pozoruhodných informací a opět se vše bude týkat propojování různých vědních oblastí. Letošní ročník je již třetím a jeho návštěvníci budou tentokrát putovat nejen po planetě Zemi.

Tematicky je akce rozdělena do částí příroda, civilizace a smetiště, které poukáží na těsnou propojenost těchto oblastí na naší paletě. Zážitkové dny s přírodními vědami chtějí navíc pomoci i gorilám z Afriky.

„Pokud nebudeme myslet hlavou, můžeme potom dopadnout jako na planetě Waste, které se věnuje soutěž školních skupin, jejichž exponáty z odpadků si budou moci všichni účastníci prohlédnout a zapojit se do hlasování o ceně diváků,“ vysvětluje jedna z organizátorek, Jana Česáková.

„V současnosti je jedním z největších problémů, které se týkají odpadků, elektroodpad. Zatímco se u nás vrší hromady odpadků, v Africe se kvůli těžbě surovin potřebných na výrobu elektroniky likviduje prales, kde žijí gorily. Proto jsme se rozhodli připojit k iniciativě pražské zoologické zahrady, která sbírá staré mobilní telefony. Návštěvníci budou moci při akci odevzdat své staré nevyužívané mobily a za každý z nich získají organizátoři 10 Kč na podporu goril a africké přírody vůbec,“ dodává Česáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám