Hlavní obsah

Gaudeamus nabídne nové studijní příležitosti

Právo, Novinky, kil, fš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 200 vystavovatelů, z toho zhruba třetina ze zahraničí, se představí na jubilejním dvoudenním evropském studijním veletrhu Gaudeamus Praha 2017, který proběhne 25. - 26. 1. v prostorách PVA Expo Praha Letňany v hale č. 4.

Foto: Pavel Mikula

Z minulých ročníků veletrhu Gaudeamus

Článek

Celkově už podesáté se zde studenti posledních ročníků středních škol budou seznamovat s nabídkou pomaturitního vzdělávání.

Za deset let trvání vzrostl počet návštěvníků veletrhu téměř dvojnásobně. Organizátoři proto očekávají, že letos přesáhne 10 tisíc, přičemž téměř 90 procent z tohoto počtu představují studenti maturitních a III. ročníků středních škol.

Setkání se studenty daných VŠ

Veletrh nabízí informace, které studenti nenajdou na internetu ani na dnech otevřených dveří škol. Hlavními plusy jsou zejména přednášky vystavovatelů a možnost osobního setkání se zástupci, a hlavně studenty jednotlivých škol.

Další součástí veletrhu je poradenský servis, který studentům poradí s volbou jejich budoucího studia.

Gaudeamus návštěvníkům nabídne 191 zastoupených univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí. Studenti si budou moci vybrat z více než 4500

studijních oborů.

Na veletrhu budou zastoupeny také univerzity a vysoké školy ze 17 zemí světa, především z Velké Británie, Dánska a Nizozemí.

Připravit studenty na budoucí podobu průmyslu

Letos navíc strojaři z Prahy (Fakulta strojní ČVUT) nabídnou dvě nové unikátní studijní příležitosti.

Je to jednak studium konstrukce leteckých motorů, které přivede absolventy do vznikajícího vývojového centra General Electric Aviation CZ, kde bude za 10 let – zcela samostatně v ČR – vyvíjen nový turbovrtulový letecký motor.

Další unikátní příležitost představuje studium nového oboru Průmysl 4.0, jehož cílem je připravit studenty na budoucí podobu průmyslu. Podle organizátorů je to opět velká životní šance samostatně utvářet průmysl v rámci nastupující průmyslové revoluce.

Přesně o týden později, 1. a 2. února, pořádá Fakulta strojní ČVUT Dny otevřených dveří. Návštěvníky čeká prohlídka fakulty a vybraných pracovišť a laboratoří, seznámení s průběhem přijímacího řízení a informace o studiu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám