Hlavní obsah

Černého Entropa se v září představí v plzeňském Techmania science center

Právo, tas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kontroverzní plastika Entropa neméně kontroverzního výtvarníka Davida Černého se v září představí obyvatelům Plzně. Ve svých prostorách ji odhalí 6. září v 10 hodin Techmania science center a středisko Europe Direct Plzeň.

Foto: Michaela Říhová, Právo

David Černý se svou Entropou

Článek

Techmania hodlá plastiku použít jako soubor interaktivních exponátů o Evropské unii a podnítit tak veřejnou debatu o evropských otázkách. V neposlední řadě pak umístění Entropy v TSC koresponduje s cílem města Plzně stát se Evropským hlavním městem kultury v roce 2015.

V těchto dnech probíhá v Techmanii instalace objektu, kterou realizuje firma VEDeX s.r.o., jež Entropu rovněž instalovala v budově Rady Evropské unie (Brusel) a v Centru současného umění DOX (Praha).

Plastika bude umístěna v dosud nerekonstruovaných prostorách Techmanie. Návštěvníci ji budou moci shlédnout a sami také interaktivně ovládat ze současné expoziční haly, přičemž průhled bude zajištěn třemi okny o rozměrech 120 x  200 cm, jejichž realizací byl pověřen plzeňský Atelier Soukup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám