Hlavní obsah

Britům chybějí učitelé matematiky. Poohlédnou se i v Česku

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé za více než čtyřicet let se Britové chystají nabírat chybějící personál pro své školy v cizině. Úřady proto podle listu The Daily Mail nabízejí 300 tisíc liber (asi 10 miliónů korun) soukromým společnostem, které školám pomohou najít nedostatkové odborné pedagogy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hledají se zejména učitelé matematiky, fyziky, počítačových oborů, ale i čínštiny. Kromě USA, Německa a Polska mají být posily vyhledávány i v Česku. Zatím je řeč o náboru 50 učitelů matematiky a fyziky.

Malcolm Trobe z Asociace ředitelů škol ale skepticky poznamenal: „Je to poměrně nízký cíl vzhledem k rozsahu problému, kterému čelíme. Školy po celé zemi jsou při náboru učitelů v hluboké krizi.“

Očekává se proto, že časem se může zvýšit jak počet lidí, tak počet oborů, pro něž se budou hledat učitelé z ciziny. Nové opatření přichází poté, co Poradní výbor pro migraci, což je nezávislý orgán nabízející vládě různá doporučení, navrhl rozšíření počtu předmětů, na něž by školy mohly přijímat učitele i ze zemí mimo EU. Těm úřady zajišťují snazší přístup k práci v Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám