Hlavní obsah

Výstava Schola Pragensis nasměruje deváťáky na další studium

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 80 tisíc deváťáků ze 4155 základních škol v Česku čeká rozhodnutí, kam dál. Ujasnit si priority, zájmy a vlastní možnosti pomáhá i výstava Schola Pragensis. Největší přehlídka středních a vyšších odborných škol u nás, která proběhne od čtvrtka 22. do soboty 24. listopadu v Kongresovém centru Praha, letos představí rekordních 160 vystavovatelů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Kongresové centrum Praha, kde přehlídka škol proběhne, na archivním snímku.

Článek

Pro nerozhodnuté žáky může být výstava Schola Pragensis velmi užitečným zdrojem detailních informací a možností srovnání jednotlivých škol, a to ještě před návštěvou jejich dnů otevřených dveří.

„Loni zavítalo na náš modrý stánek číslo 232 přes 60 procent a následně na dny otevřených dveří ve škole dokonce 83 procent našich současných prváků,“ uvedl Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT) na pražském Proseku.

„Na Schole Pragensis se uchazeči z úst našich studentů a učitelů dovídají o podobách výuky oboru informační technologie, nabízených specializacích, skladbě předmětů a vybavení učeben,“ dodal.

Stávající žáci představí reálné činnosti

Výstavy se pravidelně účastní například i Střední odborná škola Jarov (SOŠJ), letos bude opět se stánkem 202 ve druhém patře Kongresového centra.

„Současní žáci školy budou na výstavě prezentovat reálné činnosti charakterizující vybrané řemeslné obory – truhlář, malíř a lakýrník, sklenář, klempíř, kominík a další. Část stánku bude vyhrazena zahradnickým oborům,“ řekl k tomu ředitel SOŠJ Miloslav Janeček.

Vstup na celou akci je pro všechny zdarma.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám