Hlavní obsah

Nový projekt rozvíjí čtenářskou gramotnost u dětí v nouzi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká organizace First Book vybrala Českou odbornou společnost pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV) jako jednu z devíti organizací na světě, aby jim pomohla realizovat projekt Knihy pro děti, sloužící k podpoře rozvoje čtenářské gramotnosti. Díky tomu mohli zástupci koupit 900 knih pro děti v nouzi, které tento týden předali v azylových domech v Praze a středních Čechách.

Foto: ČOSIV

Projekt má za cíl zvýšit čtenářskou gramotnost dětí z azylových domů.

Článek

Na otázku, jak staré děti jsou, odpověděla Novinkám předsedkyně ČOSIV Klára Laurenčíková, že obecně jsou v azylových domech děti věku 0 až 18 let.

„Chodí buďto do předškolního klubu při azylovém domě, nebo do školky či školy v okolí azylového domu,” vysvětlila s tím, že opravdu nemají lehký život.

Knihy dětem na míru

Další knihy budou do azylových domů po celé ČR zaslány poštou. Partnerem projektu je Charita, která dlouhodobě pracuje s rodinami v nouzi.

Foto: ČOSIV

KNihy dětem přinesly Klára Laurenčíková (vlevo) a Lucie Macků z ČOSIV.

Díky této spolupráci bylo možné zmapovat, kolik dětí je v jakých azylových domech, a následně jim zaslat knihy vybrané přímo jim na míru. S výběrem pomohla nakladatelství Labyrint, Meander a Baobab.

ČOSIV

ČOSIV je platformou zástupců akademické sféry, nevládních organizací, škol a školských zařízení. Aktivně usiluje o zajištění rovného přístupu všech dětí ke kvalitnímu vzdělávání.

Pořádá odborné konference a přednášky, připravuje metodické materiály, vytváří portál určený zejména pedagogické veřejnosti, rodičům a dalším aktérům vzdělávací politiky. Snaží se přinášet do veřejné diskuse o kvalitě vzdělávání tuzemské i zahraniční příklady dobré praxe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám