Hlavní obsah

Na výstavě Ozvěny EXPO 2015 bude pršet pšenice

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně se poprvé představily se svými expozicemi i čtyři ústavy Akademie věd ČR. Jejich vybrané exponáty doplněné o interaktivní prvky mají možnost spatřit a vyzkoušet i návštěvníci výstavy Ozvěny EXPO 2015, která se koná od 24. května do 29. července v prostorách Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze.

Foto: Jakub Nepraš

Na výstavě bude k vidění i videoprojekce Buňka.

Článek

„Plastiku Subliminal, která byla k vidění v Miláně, jsme rozšířili o interaktivní prvek. Exponát bude doprovázet pšeničný déšť, který navrhl Federico Díaz a zkonstruoval Miroslav Švec. Přímo do deště přitom budou moci návštěvníci vstoupit,“ prozradila k jednomu z exponátů koordinátorka výstavy Eva Jurková.

Plastický Subliminal, výsledek spolupráce Ústavu experimentální botaniky AV ČR a výtvarníka Federica Díaze, zavede návštěvníky do tajů odhalení genetického plánu pšenice, který jako první na světě vyluštili a přečetli vědci ze zmíněného ústavu Akademie věd.

Fungování lidského organismu a virtuální les

Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, který hledá léky na civilizační choroby, připravil společně s výtvarníkem Jakubem Neprašem tepající videoprojekci Buňka, která ukazuje složitost fungování lidského organismu.

Botanický ústav AV ČR představí unikátní Skleněnou knihu s živými houbami fotografky Suzanne Pastorové. Odborníci z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR předvedou futuristický bioreaktor budoucnosti jako možné řešení problémů s produkcí potravin.

„Návštěvníci se také budou moci projít virtuálním lesem od společnosti R/FRM, a Full capacity, s.r.o.“ dodala Jurková. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Akademie věd nabízí exkurze do světa vědy

Odborníci z Akademie věd ČR připravili pokračování listopadového festivalu Týden vědy a techniky. Akce Jarní exkurze do světa vědy pod heslem „Věda, které...

Výběr článků

Načítám