Hlavní obsah

Studenti si vyzkoušeli nástrahy handicapů

Novinky,

Na Vysoké škole podnikání a práva v Praze i Ostravě si mohli studenti vyzkoušet manévrování s vozíkem, orientaci v prostoru za pomocí slepecké hole či vykonávání různých činností bez sluchového vjemu. Zároveň to pro ně mohlo být inspirací pro vytvoření díla o překonávání bariér mezi lidmi s postižením a bez něj, za které mohou v rámci výzvy „Řekni to po svém“ získat až 100 tisíc korun. Akce proběhla v rámci projektu chodicilide.cz.

Foto: VŠPP

Studenti si také mohli vyzkoušet, jaký je svět v absolutním tichu.

Článek

„Naše škola systematicky podporuje projekty, které pomáhají handicapovaným či jinak znevýhodněným lidem,“ uvedl rektor Jiří Cienciala.

V poslední době například poskytli prostory pro podpisovou akci za zařazení neurorehabilitace dětí do procedur proplácených ze zdravotního pojištění.

Foto: VŠPP

„Věříme, že podpora takových iniciativ má smysl, a také si myslíme, že v tomto směru musíme být našim studentům dobrým vzorem,“ dodal.

Foto: VŠPP

Projekt chodicilide.cz je aktivitou Nadace Sirius a jeho cílem je odstraňování bariér mezi lidmi s handicapem a bez něj.

Již od roku 2011 pomáhá předcházet různorodým nedorozuměním, která lidem se zdravotním postižením působí mnohdy největší problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám