Hlavní obsah

Studenti mohou soutěžit o nejlepší nápady, jak pomáhat a podnikat zároveň

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysokoškoláci se mohou přihlásit do soutěže Social Impact Award, která ocení nejlepší nápady na řešení společenských a ekologických problémů podnikatelskou cestou. Ve hře je odměna ve výši 3000 eur a pomoc s uskutečněním podnikatelského záměru.

Foto: Social Impact Award

Ondřej Klügl z projektu Pragulic přivedl na zahájení nového ročníku Social Impact Award průvodce Honzu, kterému po dvanácti letech bez domova Pragulic změnil život.

Článek

Soutěž už třetím rokem pořádá Impact HUB Praha, který nabízí pracovní prostor pro setkávání, inovace a rozvoj společensky prospěšného podnikání.

Důležitým kritériem soutěže Social Impact Award je udržitelnost – přihlášené projekty by si měly na sebe umět vydělat. Nejde tedy o nápady na neziskovou činnost.

V minulosti uspěl například studentský projekt Ironing Ladies, v jehož rámci ženy, které se musí doma starat o postižené dítě, nebo jsou jinak znevýhodněny na trhu práce, nabízejí žehlení ve svých domácnostech. Zajištěn je i svoz prádla. Ženy si tak mohou přivydělat, nejsou závislé jen na pomoci okolí a zákazníci mohou ušetřit čas.

Velmi úspěšný byl projekt Pragulic, o kterém informovaly i Novinky.cz. Studenti nabídli práci bezdomovcům, kteří nyní provázejí turisty po neznámých zákoutích Prahy. [celá zpráva]

Dobrodružné prohlídky odvrácené strany města lákají i zahraniční návštěvníky metropole. Úspěch projektu mnohým průvodcům – bezdomovcům změnil život.

Více informací najdou zájemci na stránkách http://socialimpactaward.cz. Součástí soutěže jsou i užitečné workshopy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám