Hlavní obsah

Zuzana Kulhánková v Praze pokřtí svou prvotinu, povídky o Kanadě

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zuzana Kulhánková, Češka žijící v Kanadě, se narodila pod toulavou hvězdou. To dokazuje i její první kniha, kterou příští týden pokřtí v Praze.

Foto: Zuzana Kulhánková

Zuzana Kulhánková pokřtí svou první knihu Narozena pod toulavou hvězdou

Článek

Vůně dálek autorku lákala již od dětství. Díky své vášni pro cestování poznala Evropu, Severní, Latinskou Ameriku a rovníkovou Afriku. Cestování je pro Zuzanu Kulhánkovou velkou inspirací. A o cestování a lákavých dálkách je také kniha Narozena pod toulavou hvězdou. "Povídky o Kanadě vznikly na popud kamarádů, kteří chtějí vědět, jak tu žijeme," prozradila autorka.

 A co Zuzanu Kulhánkovou přivedlo ke psaní? „Dobrodružné příběhy a hry pro loutkové divadlo jsem vymýšlela, ještě než jsem byla mocna písma. V sedmé třídě mi spolužačky ukradly deník a náramně se jím bavily. Místo abych se zhroutila, usoudila jsem, že moje psaní má co říci i jiným. Začala jsem vydávat noviny pro náš panelák a obesílala jsem literární soutěže. Za normalizace mi nutnost autocenzury obojí brzy znechutila, a tak jsem psala do šuplíku,“ prozradila Zuzana Kulhánková.

Psaní a překladům se nepřestala věnovat ani v Kanadě, kde momentálně žije. „Ve Vancouveru jsem redigovala české noviny a upravila několik her pro Divadlo za rohem. Kromě občanských zákoníků a laparoskopických příruček jsem přeložila dva romány a divadelní hru,“ dodala autorka nové knihy Narozena pod toulavou hvězdou.

Křest autorčiny prvotiny proběhne ve čtvrtek 8. listopadu v pražském baru Krásný ztráty na Náprstkově ulici 10 v centru Prahy. Začátek je naplánován na půl šestou odpolední.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám