Hlavní obsah

ZUŠ Židlochovice zazpívá, zahraje a zatančí

Novinky, Jiří Smutný

Žáci Základní umělecké školy Židlochovice předvedou na závěr školního roku 2017-2018 svoje umění svým spolužákům, příbuzným, přátelům a známým v židlochovické sokolovně.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto z dřívějšího závěrečného koncertu ZUŠ.

Článek

Závěrečný koncert ZUŠ Židlochovice se uskuteční ve středu 13. června od 18.00 hodin v hlavním sále Masarykova kulturního domu (sokolovna).

Škola má stále vysokou úroveň a její studenti prokazují svoje umění v různých soutěžích. I letos se zúčastnili Soutěže základních uměleckých škol, kterou vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Soutěžili hráči na dechové nástroje, zpěváci, hráči na bicí a žáci tanečního oboru.

V krajských kolech žáci dosáhli solidních výsledků. Pavel Oprchal a Hynek Svoboda získali první místo ve hře na dechové nástroje žesťové. Markéta Coufalová byla první ve hře na klarinet. Rovněž první místo vybojovala Adéla Šafaříková ve hře na příčnou flétnu, třetí byla Klára Koníčková.

Ve hře na bicí nástroje získal Johan Bébar druhé místo. Výtečně si vedli i žáci tanečního oboru. Choreografie Hruška v jejich provedení získala od poroty první cenu a návrh na postup do ústředního kola. Choreografie Principy hry získala druhé místo.

Kromě těch nejlepších a oceněných se závěrečného koncertu aktivně zúčastní i jejich zatím méně úspěšní kolegové, kteří na ceny z významných interpretačních soutěží teprve čekají.

Reklama

Výběr článků

Načítám