Hlavní obsah

Zúčastněte se Běhu naděje a podpořte dobrou věc

Novinky, Zuzana Paulusová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. října můžete pomoci pokořit rekord v počtu účastníků charitativní akce Běh naděje. Tuto sportovní událost na podporu boje proti onkologickým onemocněním pořádá již tradičně Univerzita Pardubice a Univerzitní sportovní klub spolu s Klubem onkologicky nemocných.

Foto: Zuzana Paulusová
Článek

Na trasu Běhu naděje z Pernštýnského náměstí v Pardubicích se mohou vydat všichni zájemci, sportovci i nesportovci, v sobotu dopoledne. Zdolat ji mohou během, chůzí nebo jízdou na kole či na kolečkových bruslích, neboť se jedná o nesoutěžní akci. Prezentace začíná již v 9 hodin ráno.

Běh odstartuje v 10 hodin

Jako první vyběhnou na trať z Pernštýnského náměstí běžci, a to v 10:00 hodin. Běh jim odstartuje a následně i samotnou trať vyzkouší prorektorka pro vnitřní záležitosti Univerzity Pardubice a statutární zástupkyně rektora prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

 Další start určený pro bruslaře a cyklisty je naplánován na 10:30 hodin.

Běh naděje je sice nesoutěžní, ale i tak najde své vítěze. Stanou se jimi všichni, kdo se rozhodnou zúčastnit se. Dobrovolným příspěvkem podpoří nejen výzkum léčení rakoviny, ale vyjádří i solidaritu s nemocnými a současně udělají něco pro své zdraví v předcházení onkologickým i ostatním civilizačním onemocněním.

Proběhnutí pro dobrou věc

Připraven je i doprovodný program. Zájemci si mohou nechat změřit krevní tlak a tělesný tuk nebo se zastavit v poradně tělesné výživy a pohybu. Zhlédnou i ukázku cvičení aerobiku žen Univerzitního sportovního klubu a vystoupení pohybového studia Hroch. Pro zaregistrované účastníky jsou připraveny tradičně i drobné upomínkové předměty.

Loňského ročníku se zúčastnilo celkem 481 účastníků a na konto boje proti rakovině účastníci běhu věnovali, formou dobrovolných startovních příspěvků, částku 16 860 Kč. Pomůžete nám letos zvednout laťku úspěchu zase o něco výš?

Běh naděje je sportovně společenskou humanitární akcí navazující na sérii Běhů Terryho Foxe, které v České republice úspěšně probíhaly v letech 1993 až 2007 a v Pardubicích po více než deset let. Tradiční běh pro zdraví a na podporu výzkumu léčení rakoviny se koná v rámci programu podzimní části Městských slavností Pardubic.

Reklama

Výběr článků

Načítám