Hlavní obsah

Ztraceného chlapce policisté po rozsáhlé pátrací akci našli a předali rodičům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Na tři desítky policistů s pomocí vrtulníku pátraly ve středu 4. dubna odpoledne po tří a půlletém chlapci z Kostelce u Holešova na Kroměřížsku, který se ztratil rodinným příslušníkům. Dítě našli nezraněné po dvou a půl hodinách na Přerovsku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Oznámení o zmizení chlapce jsme na operačním středisku přijali krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. Ihned poté se rozjela rozsáhlá pátrací akce, do níž se zapojili holešovští, bystřičtí, hulínští i kroměřížští policisté. Dorazily také posily z Pohotovostně eskortního oddělení Zlín a policejní psovodi se služebními psy,“ informovala ve čtvrtek 5. dubna kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Do pátrání se zapojil i policejní vrtulník s termovizí. Malého chlapce hledali také dobrovolní a profesionální hasiči, holešovští městští strážníci a několik občanů. „O pomoc jsme požádali kolegy z Olomouckého kraje. Pátrání bylo i s popisem ztraceného dítěte vyhlášeno obecními rozhlasy v okolních obcích i v obcích na Přerovsku,“ uvedla policejní mluvčí.

Pátrači prohledávali místa poblíž bydliště, samotnou obec a její okolí, přilehlé obce, ale i nedaleké lesy, pole a louky. „Po dvou a půl hodinách se podařilo malého chlapce vypátrat v obci Líšná na Přerovsku. V pořádku a nezraněného hocha jsme předali rodičům,“ řekla Simona Kyšnerová.

Policisté děkují za pomoc všem, kteří chlapce pomáhali hledat. „Velmi si ceníme nadstandardního přístupu starosty obce Kostelec u Holešova Petra Hlobila a také místostarosty obce Líšná Lubomíra Vinklárka. Poděkování patří rovněž starostům okolních obcí, kteří pátrací relaci vyhlásili v obecních rozhlasech,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám