Hlavní obsah

Zrekonstruovaná silnice usnadní průjezd Blovicemi

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průtah Blovicemi v Husově ulici za 18,5 milionu korun byl v pátek 22. června slavnostně otevřen.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Opravena byla silnice druhé třídy II/117 v délce 594 m včetně několika křižovatek.

Článek

Plzeňský kraj stavbu investoval 12 miliony korun s přispěním dotace z ROP NUTS II Jihozápad a zbylých 6,5 milionů korun hradilo město Blovice.

Stavět se začalo v srpnu loňského roku. Protože tudy často projížděly nákladní vozy, byla vozovka zničená - byly zde velké výtluky, špatné odvodnění nebo lokálně nevymezený dopravní prostor a rekonstrukce byla nezbytná.

Opravena byla silnice druhé třídy II/117 v délce 594 m včetně několika křižovatek.

"Husova ulice je důležitá dopravní tepna města s velmi hustým provozem a to jak automobilovým, tak i pěším. Průtah Blovicemi je součástí komunikace II. třídy, která tvoří hlavní spojnici města s nadřazenou silniční sítí – především se silnicí I/20 a propojuje centrum města s vlakovým a autobusovým nádražím," uvedl první náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Rekonstrukce povrchu komunikace navázala na novou kanalizaci v této ulici a na nové a opravené další sítě technické infrastruktury, které financovalo město Blovice. Město dále vybudovalo nové chodníky, místa k parkování a bezpečné přechody pro chodce a to s přispěním Státního fondu dopravní infrastruktury ČR. Správa a údržba silnic Plzeňského kraje investovala silnici samotnou.

Provoz po nové komunikaci byl zahájen v prosinci loňského roku na základě povolení k předčasnému užívání. Úspěšná kolaudace stavby po jejím finálním dokončení proběhla minulý měsíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám