Hlavní obsah

Zpěvák a herec Jiří Bartoň měl v rodném Kyjově úspěch, zazpíval staré filmové šlágry

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šansonový večer nabídl v pondělí 9. prosince v přednáškovém sále Městské knihovny v Kyjově herec a režisér Jiří Bartoň. Kyjovského rodáka, který vystoupil v knihovně letos už podruhé, doprovodila mladá pianistka Marie Drkulová.

Foto: Pavel Slavíček

Klavíristka Marie Drkulová a šansoniér Jiří Bartoň v Kyjově.

Článek

Podvečer zahájila ředitelka kyjovské knihovny Michaela Moudrá, která ohlásila zahájení fotografické výstavy Roberta Rohála Nostalgia 22, kde jedním z protagonistů respektive modelů je právě rodák z Kyjova - Jiří Bartoň. Výstava černobílých fotografií přenesených na plátno potrvá až do konce ledna 2020.

Jiří Bartoň přijal poprvé pozvání do kyjovské knihovny už letos v dubnu, kde jako jeden z autorů besedoval o publikaci Velká kniha herců první republiky a protektorátu. Jako filmový historik se zabývá zejména touto érou naší kinematografie.

Jeho druhé vystoupení proběhlo v pondělí 9. prosince, kde nabídl komorní hudební večer Staré filmové melodie. Komponovaný pořad, v němž zaznívají melodie a evergreeny ze starých českých filmů, měl premiéru loni na jaře a od té doby pořad vidělo publikum ve Zlíně, Olomouci, Kroměříži, Vyškově, Dobrušce a dalších místech.

Komorní hudební večer, který měl v Kyjově srdečnou a přitom intimní atmosféru, se setkal s příznivým ohlasem. Jiří Bartoň měl u publika úspěch. Ti, co ho znali jako filmového odborníka nebo divadelního a televizního herce, byli překvapeni tím, jaký je výborný zpěvák a moderátor.

V publiku nechyběla ani modelka Soňa Drábková, která je druhou tváří již zmíněné fotografické kolekce Nostalgia 22. Ta je nyní umístěna v Městské knihovně v Kyjově.

Reklama

Výběr článků

Načítám