Hlavní obsah

Zpěvačka Leona Machálková se ohlíží a na výběrovém albu sází jeden hit za druhým

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohlédnutí ve velkém stylu připravila pro své příznivce zpěvačka Leona Machálková, které Supraphon vydává CD Největší hity. Retrospektivně pojaté album přináší i duet s Petrem Kolářem stejně jako bonus v podobě novinky Měj mě rád.

Foto: Supraphon

Zpěvačka Leona Machálková na obalu svého výběrového alba Největší hity.

Článek

Zpěvačka, která začínala před dvaceti lety na jevišti pražského divadla Semafor, aby se vzápětí prosadila ve velkých muzikálových produkcích, má na svém kontě řadu hitů a několik řadových alb. A právě z nich vybírala písně pro CD Největší hity.

Album obsahuje dvacet skladeb, kde je kompletně zmapována dosavadní veleúspěšná kariéra jedné z našich nejpopulárnějších zpěvaček současnosti. Základem jsou hity z CD bestsellerů FILM & MUZIKÁL I. a II. (1998 a 1999) produkovaných největším českým hitmakerem Karlem Svobodou, stejně jako z úspěšného alba Blízká setkání (2001).

Stejně tak se nezapomnělo ani na písně z debutového zpěvaččina CD Leona (1996), na němž se výraznou měrou autorsky a producentsky podílel Roman Holý. Muzikálová kariéra Leony Machálkové je zastoupena písněmi z muzikálových představení Dracula, Monte Cristo a Jack Rozparovač, přičemž nechybí ani cover verze takových skladeb jako Lásko má, já stůňu, Pár slov, pár kroků, pár gest nebo Dlouhá bílá žhnoucí kometa.

A aby byl výčet největších hitů Leony Machálkové kompletní, své místo zde má také společný duet s Petrem Kolářem Den, kdy se vrátí láska k nám z televizního seriálu Pojišťovna štěstí. Bonusem alba je letošní novinka Měj mě rád z připravovaného řadového alba.

Další informace: www.leonamachalkova.cz, www.supraphon.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám