Hlavní obsah

Zpěvačka Helena Vondráčková nadabovala jednu z rolí animované pohádky

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Také v roce, kdy slaví své sedmdesátiny, je Helena Vondráčková v jednom kole. Vedle koncertů a účasti ve třech muzikálech nechybí ani dabingové studio. Zpěvačka namluvila a nezpívala jednu z postav ve španělské animované pohádce Příšerky pod hladinou, která vstoupí do českých kin 18. května.

Foto: Bontonfilm

Helena Vondráčová v dabingovém studiu.

Článek

„Nadabovala jsem chobotnici Normu, která má ambice stát se hvězdou na Broadwayi. Jsem ráda, že jsem dostala další možnost dabovat a v této pohádce si také, pod vedením pana režiséra Jiřího Balcárka, zazpívat. Musím říct, že mě tato práce moc bavila a byla to také sranda. Příšerky jsou příšerně krásné a zábavné,“ řekla Helena Vondráčková, která do dabingového studia zamířila krátce po gala koncertu v Boby centru v Brně.

„Mými kolegy v projektu Bontonfilmu jsou Richard Genzer, Michal Suchánek, Ivana Korolová, Tereza Bebarová nebo Ladislav Županič,“ dodala zpěvačka, pro kterou to nebyla první dabingová příležitost. Už před sedmi lety propůjčila v režii Vojtěcha Kotka svůj hlas mamá Gothel v pohádce Na vlásku z produkce Walta Disneyho. Tehdy sklidila za svůj výkon výborné recenze. Mimochodem, pohádku Na vlásku uvede TV Nova 5. května ve 20.20 hodin.

Zpěvaččin další program je už především koncertní. Zazpívá si nejen v Česku a na Slovensku, ale rovněž v Polsku a Německu, kde je o ni stále zájem. Do Německa se tak vrátí po krátké době, v minulých dnech tam totiž točila televizní show.

Na rozhraní května a června vystoupí Helena Vondráčková na sérii koncertů, které bude mít soubor Alexandrovci na Slovensku. Vedle toho ji čeká role Donny na dvou speciálních představeních muzikálu Mamma Mia! v Bratislavě.

A protože jde o zpěvaččin jubilejní rok, objeví se začátkem června v obchodech s hudbou také retrospektivní 5CD. Dramaturgicky „vymazlené“ album, které vydává Supraphon, pak slibuje nejedno hudební překvapení.

Z dalších velkých koncertů, které zpěvačku čekají, je nejblíže ten, který proběhne v den jejích narozenin, tedy 24. června, na hradě Karlštejn. Shodou okolností ten den uvede Česká televize záznam její show z brněnského Boby centra. Potom ji čeká účast na festivalech v Polsku a Německu.

Na podzim se Helena Vondráčková objeví jako host na pražském koncertě Leony Machálkové, ale proběhne i její další velký „narozeninový“ koncert v Bratislavě. Vedle toho si zopakuje hostování v roli kočky Grizabelly v plzeňském nastudování muzikálu Kočky, zatímco koncem roku ji čeká pražská premiéra nového muzikálu Muž se železnou maskou, kde má mít roli královny.

V nejbližší době se se s ní můžou její příznivci setkat na autogramiádě, která proběhne 10. května od 14 do 16 hodin v Estée Lauder v nákupním centru Nový Smíchov na Andělu v Praze. Tam bude k mání i její novinkové album Dávno vím svý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám