Hlavní obsah

Zpěvačka Eva Pilarová pokřtí nové album v rámci zahájení Febiofestu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trojnásobná Zlatá slavice Eva Pilarová už co nevidět představí své novinkové album, ale kromě toho bude mít letos také několik fotografických výstav. Plánuje i řadu koncertů, přičemž na některých si zazpívá společně s Petrou Janů.

Foto: archiv Evy Pilarové

Eva Pilarová během natáčení televizního pořadu Neobyčejné životy.

Článek

V polovině března máte mít křest nového alba Pilarka 2013, jaká ta deska je z vašeho pohledu?

Přestože všechny texty jsou od jednoho textaře - ačkoliv v případě Pepíčka Fouska bych měla říct od jednoho básníka -  je album hudebně barevné.  Blues, swing, popík, balada, šanson… Vše jsem ve studiu točila s chutí. Křest bude 14. března v rámci zahájení Febiofestu.

Jestlipak máte spočítáno, kolikáté je to album?

Teď jste mě zaskočil, nemám je spočítané, ale za ty roky, co zpívám, je jich pěkná řádka.

Vraťme se ještě k minulému roku. Jaký byl? Slyšel jsem jen to, že jste měla úspěšné vánoční turné...

Kromě vánočních i klasických koncertů se svojí kapelou jsem točila řadu televizních pořadů, například Neobyčejné životy, Rub a líc, Nikdo není dokonalý nebo VIP Prostřeno, které mělo neskutečný ohlas u diváků. Taky jsem zpívala na letních scénách.

Co máte v plánu letos, co se zpívání týče?

Připravuji koncertní program, ve kterém bude kombinace písniček z nového alba, ale i těch starých, které ode mě moji příznivci vyžadují. A máme mít několik společných koncertů s Petrou Janů, kterou mám ráda nejen jako zpěvačku, ale jako fajn kolegyni a kamarádku.

Pořád tak ráda vášnivě fotografujete? Co výstavy? Kde budete letos vystavovat?

Teď v březnu mám dvě výstavy, jednak v Praze v Mezzoforte, ta je tak trochu jubilejní, čtyřicátá. Druhou v Kyjově. V červnu rovněž dvě, v Netolicích a Kravařích, v září v galerii Domino v Praze, začátkem října v Kobylí na Moravě a v listopadu v Přerově. Ty už jsou domluvené napevno. V jednání je Bratislava... Fotografuji stále se stejným zaujetím. Teď čekám na vhodné počasí, kdy bude modrá obloha, sem tam mráček a stromy se ještě neobalí listím. To se mně nejlépe fotí pražská zákoutí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám