Hlavní obsah

Zpěvačka a muzikálová herečka Dasha převzala Zlatou desku Supraphonu

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Před vyprodaným sálem Divadla Hybernia převzala zpěvačka Dasha 11. dubna Zlatou desku Supraphonu za prodej alba Konečně. Slavnostní akt proběhl v rámci zpěvaččina koncertu, na kterém ji doprovodila kapela Pajky Pajk Martina Kumžáka.

Foto: Martin Kubica / Supraphon

Zpěvačka Dasha se Zlatou deskou Supraphonu.

Článek

Slavnostního předání zlaté desky se také účastnil skladatel David Solař, který stál za realizací celého alba.

Talentovaná Dasha, bezesporu jedna z našich nejlepších zpěvaček, konečně loni na podzim vydala sólové album. Netrvalo to tak dlouho a podle pravidel Národní federace hudebního průmyslu IFPI-ČR dosáhlo svým úspěšným prodejem na statut zlaté desky.  

Dasha k tomu uvedla: „S Davidem Solařem jsme se potkali už při studiích na konzervatoři, on byl v prváku, já ve druháku. Už tehdy mě oslovil, abych nazpívala jeho písničku, kterou se chystal přihlásit na autorskou soutěž „Děčín“. Píseň se mi moc líbila, tak jsem ji natočila. Ta píseň vyhrála. Pak jsem vyhrála s další Davidovou písní jinou soutěž. Prostě nám to spolu šlo. Věděla jsem, že bych s ním jednou ráda natočila celou sólovou desku, protože David je šikovný muzikant a máme podobné hudební cítění a vkus. Loni na podzim se nám to konečně povedlo a je krásné, že za tak krátkou dobu se i album „pozlatilo“. Jsem nadšená z toho, že písničky mají tolik posluchačů, kterým stojí za to, aby si je koupili na CD. Z celého srdce jim za to děkuji."

Zpěvačka, která léta doprovázela jako vokalistka Karla Gotta, ale i jiné špičkové interprety, je však známá i z řady muzikálů, nebo ze swingové scény. Přitom její debutové album je vyloženě moderní záležitost, pop pro dospělé. Dasha disponuje velkým a tvárným hlasem, ale rovněž záviděníhodnou muzikálností a výrazovou proměnlivostí, což je cítit z každé skladby

Je dobře, že se Dasha spojila se špičkovým producentem, hudebníkem, skladatelem a textařem Davidem Solařem, s nímž vytvořila lehce nadčasovou nahrávku, kterou posluchač jen tak neodloží a často se k ní bude vracet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám