Hlavní obsah

Zoo Brno připravilo den věnovaný adoptivním rodičům

Novinky, Jiří Smutný

V neděli 30. srpna se koná v brněnské zoologické zahradě tradiční zábavné odpoledne pro adoptivní rodiče zvířat. Zahájí ho ve 13 hodin komentované krmení vlků arktických a křest tříměsíční vlčice. Kmotrem bude herec Igor Ondříček a adoptivními rodiči společnost Slovenský plynárenský průmysl (SPP).

Foto: Jiří Smutný

Adopce vlka arktického přijde na 5000 korun

Článek

Adopce zvířat probíhá v zoo již dlouho. „Největší zájem je o vlky a surikaty,“ uvedla tisková mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Zájemci o adopci si mohou vybrat podle druhu i podle svých finančních možností. Nejlevnější jsou někteří méně nároční ptáci, u kterých se jedná o 500 korun. Nejdražší je lední medvěd, který přijde na 50 000 korun. Částky představují přibližné roční náklady na chov.

Akci oficiálně zahájí v 15 hodin ředitel zoo Martin Hovorka. V programu se návštěvníci dočkají atraktivního krmení různých zvířat, vystoupení historických šermířů, přijde i bublinkový klaun a známé osobnosti z řad herců a sportovců.

Na své si přijdou i děti. V indiánském týpí je na programu v 11.00, 13.00 a 16.00 hodin svěcení týpí, válečný tanec, stvoření indiána, lovecký tanec v maskách, lovecký tanec s dětmi a souboj na život a na smrt.

Akce je sice připravena pro adoptivní rodiče, ale přístupná bude i pro všechny ostatní návštěvníky, kteří ten den do zoo zavítají.

Reklama

Výběr článků

Načítám