Hlavní obsah

Žonglování zpestří Den otevřených dveří na Rehabilitačním oddělení Vsetínské nemocnice

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rehabilitační oddělení Vsetínské nemocnice pořádá v úterý 9. října v čase 10 až 17 hodin Den otevřených dveří pro veřejnost. Kromě mnoha aktivit představí letos zmodernizované prostory i nové přístroje.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku zrenovovaného rehabilitačního oddělení v prvním patře polikliniky Vsetínské nemocnice, na ukázky kinezioterapie, cvičení, korekci plochonoží, představení nového přístroje, nabídku pomůcek a spoustu dalších stanovišť.

„Oddělení prošlo v letošním roce částečnou modernizací, vznikl nový vstup, získali jsme novou recepci, čekárnu, změnila se dispozice oddělení. Rádi veřejnosti tyto změny představíme,” uvedla vedoucí fyzioterapeutka Rehabilitačního oddělení Vsetínské nemocnice Mgr. Pavlína Matějčková.

Letos se příchozí budou moci seznámit i s přístrojem pro distanční elektroterapii VAS.

„Jedná se o proceduru, která příznivě léčebně ovlivňuje bolestivé stavy, podporuje hojení tkání pohybového aparátu a léčbu kůže. To vše bez nutnosti přikládání elektrod na tělo pacienta,” upřesnili fyzioterapeuté Vsetínské nemocnice.

Nebude chybět ani stanoviště Všeobecné zdravotní pojišťovny s měřením tlaku, množství tuku v těle, stanovení BMI. Fyzioterapeuté také poradí se správným výběrem rehabilitačních pomůcek.

„Letos jsme si pro návštěvníky připravili překvapení. Budou si moci vyzkoušet žonglování a dozvědí se tak více o propojení pravé a levé mozkové hemisféry,” doplnila vedoucí fyzioterapeutka Mgr. Pavlína Matějčková.

Den otevřených dveří se na Rehabilitačním oddělení Vsetínské nemocnice koná každým druhým rokem. Předloni se ho zúčastnily dvě stovky zájemců z řad veřejnosti.  

Reklama

Výběr článků

Načítám