Hlavní obsah

Žokej Váňa, taneční mistr Harapes a virtuóz Orchestrovič Bauer na Velké pardubické

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká pardubická vždy byla prestižní záležitostí. Proto se není čemu divit, že se na její třetí kvalifikaci sešly významné osobnosti společenského a kulturního života nejen z Pardubic, ale z celé republiky. Dokonce i lidé, kteří by se hned tak nepotkali.

Foto: Jaroslav Hauer

Na třetí kvalifikaci Velké pardubické se sešli umělci i zástupci města

Článek

Většinu z těch, kteří se sešli na třetí kvalifikaci Velké pardubické, dokonce spojuje ještě jedno „tajemství”...

V Dostihovém klubu se před pár dny sešli legendární žokej Josef Váňa, baletní mistr Vlastimil Harapes, herec Pavel Trávníček s manželkou Monikou a také hudebník Varhan Orchestrovič Bauer. „Na koně jsem si vsadil, ale bohužel jsem nevyhrál,” prohlásil s úsměvem muzikant.

Nechyběla například ani místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Miluše Horská, primátor Pardubic Martin Charvát, prezidentka Lions Clubu Hradrubice a pardubická radní Ludmila Ministrová.

Většinu jmenovaných spojuje ještě jedno: připravují (nebo se jej chystají navštívit) charitativní koncert Varhana Orchestroviče Bauera u příležitosti jeho padesátin a zároveň oslav třiceti let svobody, který se uskuteční 31. října v pražské Lucerně. Ten nabídne nejen skvělý hudební zážitek a exkluzivní hosty, včetně Jitky Čvančarová, Natálie Kocábové či Michala Horáčka, ale má i charitativní podtext. Výtěžek půjde přes sdružení Lions Club Hradubice na podporu nevidomých a slabozrakých.

„Všechny tímto srdečně zveme, protože to bude opravdu ojedinělý galakoncert hned s dvěma symfonickými orchestry, celou řadou hostí a skvělou atmosférou. Především pak pomůžeme dobré věci. Každý, kdo se chce zúčastnit, má možnost si vstupenky zakoupit v předprodeji Ticketportal,” podotkl Varhan Orchestrovič Bauer, kterého kromě toho nedávno velmi zaměstnávalo i stěhování.

„Teď už se to nějak ustálilo a můžu se věnovat přípravám na Lucernu,” dodal excentrický virtuóz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám