Hlavní obsah

Žofie Ploticová z Petřvaldu u Karviné oslavila 103 let

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 103. narozeniny oslavila Žofie Ploticová z Petřvaldu u Karviné. K životnímu jubileu přišel oslavenkyni poblahopřát Jiří Navrátil, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální záležitosti.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.4.2017 Paní Žofie Ploticová oslavila 103. narozeniny.

Článek

Paní Ploticová své narozeniny oslavila v Domově Březiny v Petřvaldě, kde žije od roku 2011. Jiří Navrátil předal dárkový koš, květiny i předplatné časopisu Květy.

Žofie Ploticová se narodila v roce 1914 v Bohumíně-Pudlově. Vyučila se prodavačkou a v obchodě pracovala až do důchodu - nejprve prodávala v květinářství, poté v prodejně textilního zboží.

K jejím koníčkům patřil sport, zejména lyžování a tenis, a také divadlo. Recept na dlouhověkost je podle jubilantky jednoduchý: být hodný, pracovat, jíst, pít vše a hlavně zůstat lidský.

Žofie Ploticová vychovala syna, dnes se těší ze čtyř vnuků, tří pravnuků a dvou prapravnuků. I přes svůj věk je velmi společenská, ráda čte časopisy a sleduje pořady v televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám