Hlavní obsah

Znojmo se chystá na Pivní slavnosti

Novinky, Soňa Chmelíková

V sobotu 8. června proběhnou na Masarykově náměstí ve Znojmě každoroční Pivní slavnosti Hostan. Nabídnou návštěvníkům hektolitry piva, vystoupení několika hudebních skupin i bohatý doprovodný program.

Článek

Slavnosti, které začnou přesně v poledne, se letos ponesou v narozeninovém duchu. Pivovar si totiž připomíná 650. výročí zmínky o sládku Hostanovi. Namísto tradičního narážení sudu, tak akci zahájí rozkrojení dortu přímo na pódiu.

Ve 14 hodin zahájí šňůru koncertů vystoupení brněnské skupiny Čankišou, hrající world music s rockovými prvky. O půl čtvrté čeká návštěvníky koncert poprockových Clou, v pět hodin pak vystoupení slovenské formace Peter Bič Project. Místo původně plánovaného koncertu skupiny Arakain, který měl proběhnout o půl osmé večer, zahraje zpěvák, skladatel a bubeník David Koller. Hudební program pak uzavře skupina Kryštof, jež vystoupí ve 21 hodin. Doprovodný program a oslava výročí jsou zatím tajné, podle pořadatelů mají být překvapením.

Na slavnostech se budou prodávat především piva skupiny Heineken, tedy Hostan, Zlatopramen Radler, samotný Heineken či Starobrno, ale také nealkoholická limonáda Zulu. Nebude chybět ani široká škála jídel vhodných k pivu. Vstup na akci je již tradičně zdarma.

Souběžně s Pivními slavnostmi Hostan se uskuteční i Pivní slavnosti se sládkem Hostanem, pořádané Znojemskou Besedou. Ty nabízejí možnost prohlídky znojemského podzemí, spojené s bezplatnou ochutnávkou piv.

Tradice Pivních slavností začala již v roce 1992. Loni je navštívilo celkem 7000 lidí a vypilo se přes 90 hektolitrů piva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám