Hlavní obsah

Znojmo prodává areál bývalých jatek

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chátrající areál bývalých jatek ve Znojmě se rozhodlo město prodat. Celý areál je v dezolátním stavu, je ale stále napojen na veškeré inženýrské sítě a nabízí tak lukrativní místo pro podnikání.

Foto: brownfieldy-jmk.cz

Chátrající areál bývalých jatek ve Znojmě

Článek

"Záměr prodeje bude na úřední desce městského úřadu viset měsíc, aby měli zájemci dostatek času seznámit se s obsahem nabídky. V ceně 8 155 000 korun je zohledněn stav areálu, kdy kvůli dlouholetým soudním sporům tento areál chátral," uvedl starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Podle něj může areál pomoci podnikatelům. Na ploše 8155 metrů čtverečních ještě stojí i tři budovy, které jsou v dezolátním stavu. "Nejen na nich se podepsala doba, po kterou zůstávalo místo opuštěné. Důvodem byly majetkové spory, které pramenily z rozhodnutí města Znojma zapojit se v devadesátých letech minulého století do projektu výstavby nových jatek," upřesnil znojemský starosta.

Areál bývalých jatek se nachází na křižovatce ulic Průmyslová a I. P. Pavlova. "Dlouhodobě opuštěné pozemky a budovy lze označit jako brownfields a jako k takovým k nim bude muset budoucí vlastník přistupovat. Nezbytností bude demolice nebo rozsáhlá rekonstrukce zchátralých budov," dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám