Hlavní obsah

Znojmo otevírá sportoviště. Provoz podmiňují zpřísněná hygienická pravidla

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V návaznosti na rozvolňování opatření se ve Znojmě otevírají sportoviště, která jsou ve správě města. Fungovat budou za zpřísněných hygienických pravidel.

Foto: Městský úřad Znojmo

Stadion v Horním parku

Článek

K uzavření sportovišť ve správě města došlo 12. března na základě rozhodnutí starosty města Znojma jakožto předsedy Krizového štábu ORP Znojmo. Počínaje pondělkem 11. května se sportoviště otevírají s nastavenými pravidly.

„Abychom zajistili ochranu zdraví sportovců i zaměstnanců, přistoupili jsme k zavedení hygienických pravidel, která podmiňují otevření sportovišť. Tato pravidla platí pro město jako správce i pro návštěvníky,“ uvedl starosta Znojma Jan Grois.

Ze strany správce sportoviště bude zajištěno, aby na sportovištích bylo vždy takové množství návštěvníků, aby byly dodrženy rozestupy alespoň 2 metry, dále dezinfekce strojů a dalšího cvičebního nářadí po použití klientem, průběžná dezinfekce míst, kde se klienti vyskytují.  S tímto souvisí i upravení časového harmonogramu tak, aby proběhl potřebný úklid a větrání prostor.

Návštěvníci musí počítat s tím, že nelze používat šatny a sprchy, vstup a cvičení jsou možné pouze s ochrannými prostředky dýchacích cest a povinná je dezinfekce rukou před zahájením a po skončení cvičení. Využití sportoviště je možné po předchozí domluvě u správce sportoviště (kontakty na www.snznojmo.cz).

S účinností od 11. května se otevírají: Zimní stadion, Sportovní hala Dvořákova, Sportovní hala F. J. Curie, Městský stadion v Horním parku (fotbalový stadion, hřiště s umělým povrchem, atletický ovál, kurty pro plážový volejbal, posilovna TJ Znojmo), Fotbalový stadion Kpt. Otmara Chlupa, Dopravní hřiště J. Hořejšího.

S účinností od 18. května se otevře Skate park na Sokolské ulici, uskuteční se tak po dokončení probíhajících oprav.

Nadále zůstávají uzavřeny Městské lázně Znojmo, Městská plovárna Louka a Koupaliště Mramotice.

Reklama

Výběr článků

Načítám