Hlavní obsah

Znojemský turistický kolový vláček se vydá na tradiční trasu. Letos se zpožděním

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S téměř měsíčním zpožděním vyjede letos poprvé znojemský turistický kolový vláček. Jeho sezóna se posunula z důvodu vyhlášeného nouzového stavu a mimořádných opatření vlády.

Foto: Městský úřad Znojmo

Článek

S jejich rozvolňováním se i tato atraktivita, oblíbená u turistů i místních, vrací do ulic Znojma. Poprvé vyjede v sobotu 30. května.

„Jízdní řády budou stejné jako v loňském roce. Turistický kolový vláček vyráží na svou okružní cestu pětkrát denně od Louckého kláštera a odtud veze návštěvníky po nejvíce vyhledávaných místech města,” informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města.

Během 90minutové vyhlídkové jízdy pozná cestující, kam do přírody ve Znojmě, historické centrum a jeho romantická zákoutí, u kostela sv. Mikuláše se octne na místě s jedním z nejhezčích výhledů na údolí Dyje a zjistí, kudy do jednoho z největších podzemních labyrintů ve střední Evropě.

Trasa vláčku: Plovárna – klášter Louka, přehrada u údolí Dyje, Kostel sv. Mikuláše, Rotunda sv. Kateřiny, Znojemský hrad, Ulice Přemyslovců, Městské lázně, Mariánské náměstí, Masarykovo náměstí, nádraží, Plovárna – klášter Louka.

Provozovatelem vláčku je Znojemská dopravní společnost – Psota.

Reklama

Výběr článků

Načítám