Hlavní obsah

Znojemská knihovna má novou ředitelku

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna Znojmo má novou ředitelku. Ve výběrovém řízení uspěla Mgr. Jana Sikorová, která bude jmenována 1. června 2020 a nahradí tak ve funkci dlouholetou ředitelku Věru Maškovou, která odchází do důchodu. Obě dámy ve čtvrtek navštívili starosta Jan Grois a místostarosta Karel Podzimek.

Foto: Městský úřad Znojmo

Starosta Jan Grois a nová ředitelka Jana Sikorová

Článek

Jana Sikorová není ve znojemské knihovně neznámou tváří. Od roku 2002, ještě při studiu na Masarykově univerzitě, pracovala nejprve v pobočce Holandská a poté v regionálním oddělení v hlavní pobočce.

"Tam také po absolvování studia zůstala a do nedávna zastávala pozici vedoucí regionálního oddělení, kde měla mimo jiné na starosti plánování rozpočtu pro regionální oddělení, spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou v Brně, jednání s knihovníky, poskytování konzultační činnosti v oblasti knihoven, knihovnictví a knihovnických systémů a podílela se také na pořádání kulturních aktivit knihoven v regionu," informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města.

V nové roli ředitelky by ráda splnila cíle jako je budování mezigeneračního dialogu, podporování programů čtenářské a informační gramotnosti od útlého věku a nadále pořádat vzdělávací akce pro seniory. Výzvou jistě budou cíle v oblasti zajištění upgradu knihovnického systému, jelikož i ten se vyvíjí kupředu, a využívání dotačních výzev, které mohou knihovně pomoci inovovat informační služby či další činnosti knihovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám