Hlavní obsah

Známé tváře slavily Mezinárodní den žen

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu odpoledne se v pražské restauraci Campanulla sešla celá řada známých osobností, aby zavzpomínala na svátek všech žen - Mezinárodní den žen.

Foto: Petr Mráček

Oslava MDŽ v Campanulle - Jan Přeučil

Článek

Rozhodně Mezinárodní den žen není svátkem jen komunistickým, ale jde spíše o oslavu všech žen. Zavzpomínat a zároveň oslavit přišla řada známých osobností - Eva Hrušková se svým manželem Janem Přeučilem a svojí sestrou Janou Hruškovou, Pavlína Senič se svým manželem Tomášem Úlehlou, Miriam Kantorková, Ivanka Devátá, Martha Elefeteriadu, Pavel Trávníček. Vzácným hostem byl pak pan Gustav Oplustil se svojí manželkou, který je legendou televizní zábavy.

O vystoupení pro všechny přítomné hosty se postarala v úvodu Eva Hrušková, která zazpívala písničku z televizní Popelky, kterou před 45 lety hrála a jež se neodmyslitelně zapsala zlatým písmem do televizního archívu pohádek.

Několik písniček z éry třicátých a čtyřicátých let zazpívala sestra Evy Hruškové, Jana. Zavzpomínala tak na Adinu Mandlovou, Inku Zemánkovou a známé české filmy, protože převážně z nich byl sestaven její blok písní - Slunečnice, Noční motýl, Jen pro ten dnešní den,..

Lidovou písničku přidala operní pěvkyně, sopranistka Pavlína Senič a život je jen náhoda pak Martha Elefteriadu.

Ivanka Devátá nezpívala, ale svým nádherným humorem a vyprávěním všem prozradila, jak na tom vždy se zpěvem byla. Herečka a spisovatelka sklidila za svoje vzpomínání velký aplaus.

Překvapením byla návštěva prince v druhé Popelce Pavla Trávníčka, který si rád zavzpomínal s hercem Janem Přeučilem a zapózoval všem právě s Popelkou Evou Hruškovou. Miriam Kantorková prozradila, že se chystá na natáčení filmu Babovřesky 3, kde její role bude hodně zajímavá.

Celé odpoledne se neslo v duchu pohody, příjemného vzpomínání a oslavy svátku všech žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám