Hlavní obsah

Známé blogerky předváděly módu na podporu boje proti rakovině prsu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční módní přehlídka proběhla v polovině října Praze. Jejími aktérkami byly populární fashion blogerky. V rámci projektu Ruce na prsa tak společně upozornily na rakovinu prsu a prošly instruktáží k samovyšetření. Večerem provázela Iva Kubelková. Designové šperky představila i Andrea Verešová.

Foto: Dialog Jessenius o.p.s.
Článek

Rakovina prsu je v tomto období skloňována ve všech pádech. Symbolem, který už řadu let upozorňuje právě v říjnu na toto důležité celospolečenské téma, je růžová barva. Ta se stala i významnou součástí akce nazvané Módní čaj o páté.

Blogerky, které se pro tento den staly samy modelkami, měly pro prezentaci svého osobitého stylingu využít propojení s růžovými teniskami. Módní přehlídku komentovala Iva Kubelková, která se na projektu Ruce na prsa podílí již od samého počátku. Při rozhovoru se svou sestřenicí a známou onkoložkou Petrou Tesařovou dokázaly obě, že i o těžkých tématech se dá hovořit s grácií a lehkou nadsázkou. Obě se navíc shodli, že je prsa provází v jejich kariéře neustále, i když každou trošku jinak.  

Akci v pražském hotelu Golden Key uspořádala obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius, která dlouhodobě upozorňuje na význam samovyšetření prsu.

„Rozhodli jsme se oslovit pro tuto akci právě módní blogerky, protože jejich čtenářkami jsou mladé dívky, pro které jsou blogy dnes jedním z hlavních informačních kanálů,“ uvedla ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a dodala: „Nechceme je strašit, právě naopak. Pravidelné samovyšetření je totiž o získání jistoty, že jsme zdravé, nikoli o hledání zákeřné choroby. A týká se to i mladých dívek.“

O tom jak se dívky v roli modelek cítily, jak si tento  večer užily a co se dozvěděly o samovyšetření prsu, se čtenářky dočtou na blozích Nikol Kouklové, Kristýny Polákové, Veroniky Duricové, Sandry a Nikoly Ježkových, Jitky Králíkové a Kristýny Bartoňové, Jany Janaty a Jane Bond a Lucie Van Koten nebo na www.rucenaprsa.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám