Hlavní obsah

Změny v městské hromadné dopravě v jihočeské metropoli

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem prosince bude docházet k celostátním změnám v městské hromadné dopravě, které se také dotknou jihočeské metropole.

Foto: archív Dopravní podnik města České Budějovice

ilustrační foto

Článek

S platností od 9. prosince 2012, kdy dochází právě k celostátním změnám v MHD, budou upraveny také jízdní řády v jihočeské metropoli.

S přihlédnutím k situaci a také na podněty cestujících, dojde k posílení provozu linky 18. Spoje této linky, které dosud jezdili ve zkrácené trase, budou prodlouženy. V pracovních dnech tak bude celodenně k dispozici spojení na celé trase mezi sídlištěm Máj - Nádraží přes Kněžské Dvory a Okružní točna.

Jaké další změny nás čekají v jihočeské metropoli?

Linky 1, 3, 4, 6, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 19 a 21 budou od 9. prosince 2012 beze změny.

Linka 2 - O sobotách a nedělích dochází ke změně počtu spojů zajíždějící do obce Borek. Spoje jsou objednávány společností Makro Cash & Carry ČR. Změna je provedena dle požadavku společnosti.

Linka 5 - Z provozních důvodů dochází ke změně garantovaných nízkopodlažných spojů v odpolední špičce ve školním roce. Jejich celkový počet zůstává beze změny.

Linka 7 - Na základě obecních úřadů Včelná, Boršov nad Vltavou a Vrábče dochází ke změně rozložení některých spojů zajíždějících do těchto obcí v pracovní dny, ve školním roce i o prázdninách. Netýká se spojů o víkendech. Dochází k posunu jednoho spoje v ranních hodinách z Boršova nad Vltavou z důvodu zlepšení návaznosti na linku 5.

Linka 8 - Na základě připomínek cestujících dochází ve všech typech provozu k posunu prvního spoje ze sídliště Máj o 4 minuty dříve, aby bylo zkvalitněné návaznost na linku 2. Z provozních důvodů se ruší linka, která vyjížděla v 8:10 ze sídliště Máj v pracovních dnech o prázdninách a končila u Hřbitova.

Všechny změny najdete na Dopravním podniku města České Budějovice a nebo zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám