Hlavní obsah

Změny u některých autobusů

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik desítek autobusových spojů začne od 1. září jezdit podle nových, mírně upravených jízdních řádů. Změny se dotknou spojů ve všech okresech Královéhradeckého kraje.

Článek

Jak uvedl mluvčí kraje Imrich Dioszegi, organizátor regionální dopravy (OREDO) touto změnou reaguje na připomínky a podněty starostů měst a obcí či jednotlivých cestujících, které podávali při červnovém spouštění systému integrované dopravy.

„Mírné úpravy jízdních řádů jsou odezvou na připomínky, které jsme od cestujících zaznamenali od začátku spuštění integrovaného systému dopravy. Další změna jízdních řádů, která se dotkne také cestování po železnici, proběhne v pravidelném termínu v polovině prosince,“ doplnil Josef Ješina (ČSSD), krajský radní odpovědný za dopravu.

Díky integraci mohou cestující od června nově přestupovat mezi vlakem i autobusem na jednu jízdenku a přepraví se na ní po celém kraji. Spoje, jejichž počet se asi o pětinu rozšířil, mají výhodné návaznosti. Podrobnosti lze nalézt na internetových stránkách www.oredo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám