Hlavní obsah

Zloději ujížděli policistům, zastavila je až prostřelená pneumatika

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divokou a nebezpečnou honičku zažili v noci na pondělí třinečtí policisté. Čtveřice mužů se vloupala do jedné z třineckých průmyslových zón. Zloději zde odcizili několik elektromotorů za 50 tisíc korun. Dva muže policisté na místě zadrželi a další dva jim začali ve voze zn. Ford ujíždět směrem na Hnojník.

Foto: Policie ČR
Článek

Třinečtí policisté začali pachatele pronásledovat společně s kolegy ze Speciální pořádkové jednotky Ostrava. Další hlídka vytvořila v Třinci-Neborech zátaras. Prchající pachatelé však nereagovali na jakékoliv výzvy policistů a ani na varovný výstřel.

"Naopak, řidič stíhaného automobilu se pokusil na jednoho ze zakročujících policistů najíždět. Ten však stačil včas uskočit. V té chvíli se už vozidlo řítilo opačným směrem do Karviné," sdělil policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Zběsilá honička jako z akčního filmu byla ukončena při sjezdu z dálnice směrem na Karvinou, kdy policisté prchajícímu vozidlu prostřelili pneumatiky. Automobil po průstřelu pneumatiky sjel do příkopu a osádku vozu policisté zatkli. Ve spojitosti se střelbou nebyl nikdo zraněn.

"Díky perfektní souhře policistů Speciální pořádkové jednotky Ostrava a třineckých strážců zákona všichni byli všichni čtyři pachatelé chyceni. Vzhledem k tomu, že je případ teprve na  svém začátku, probíhají úkony trestního řízení, tudíž není jasné, jestli pachatelé skončí ve vazbě a jakých trestných činu se budou zodpovídat," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám