Hlavní obsah

Zloděj ukradl na Uherskohradišťsku okrasný úl i s včelstvem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu za 39 tisíc korun způsobil v uplynulém měsíci dosud neznámý zloděj, který ve Zlechově na Uherskohradišťsku ukradl okrasný úl i s včelstvem. Krádež oznámil policistům starosta obce v neděli 2. února dopoledne.

Foto: Policie ČR

Okrasný úl ve Zlechově.

Článek

„Starosta sdělil policistům z Buchlovic, že z pozemku, který se nachází v katastru obce v lokalitě zvané Doubek, někdo během uplynulého měsíce odcizil okrasný úl o výšce 230 centimetrů i s včelstvem,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Hlavní část úlu byla vytvořena z jednoho kusu dubového dřeva a na přední straně byl vyřezán motiv vinaře. Pachatel násilím úl vysunul ze závitové tyče, která sloužila jako upevňovací trn, a tím ji poškodil.

„Škoda, kterou zloděj způsobil odcizením úlu, byla vyčíslena na třicet pět tisíc korun. Krádeží včelstva vznikla škoda čtyři tisíce korun. Je velmi pravděpodobné, že zloděj musel použít k naložení úlu s ohledem na jeho rozměr a váhu techniku,“ doplnila mluvčí.

Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež, nyní pátrají buchlovičtí policisté. V případě dopadení mu podle Simony Kyšnerové hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám