Hlavní obsah

Zlínští herci přibrali do inscenace O myších a lidech posilu, zlatého retrívra Merlina

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herci v Městském divadle Zlín mají nového kolegu a kamaráda. Klasiku Johna Steinbecka O myších a lidech v režii Ivo Krobota s nimi začal zkoušet jedenáctiletý zlatý retrívr Merlin.

Foto: Zdeněk Němec

Merlin, Ivan Řehák a Jan Leflík na jedné z generálkových zkoušek.

Článek

Když zrovna nehraje, tak si užívá zaslouženého psího důchodu. Opravdu zaslouženého, protože celý svůj aktivní život pilně pracoval, s paničkou Gabrielou Sluštíkovou patří k zakládajícím členům Canisterapeutického centra Zlín.

A jak se kouzelnému Merlinovi divadelní debut povede? Přijďte se přesvědčit v pátek 19. dubna v 10 hodin na veřejnou generálku, v sobotu 20. dubna v 19 hodin na slavnostní premiéru nebo na některou z repríz.

Drama O myších a lidech s Radovanem Králem, Josefem Kollerem, Ivanem Řehákem a dalšími je na programu v úterý 23. dubna v 19 hodin, v pátek 26. dubna v 17 hodin a v pátek 3. května v 19 hodin.

George a Lennie jsou námezdní dělníci, kteří spolu putují od ranče ranči a dají se najímat na práci, která je momentálně potřeba. Lennie je hromotluk s neskutečnou silou, širokého srdce, ale trošku mdlého rozumu. To George má všech pět pohromadě a o Lennieho se stará. Spolu mají jeden sen – žít na vlastním ranči, starat se o králíky a být vlastními pány. Kvůli Lennieho dětské přímosti a nekontrolovatelné síle se však často dostávají do nepříjemných situací a křehký sen se v zoufalství rozpadá.

"Je to příběh strhující, plný emocí, má prvky detektivky a nepostrádá ani erotické napětí," řekl Ivo Krobot, který divákům slibuje klasické herecké divadlo bez efektů.

Nesmrtelnou novelu z roku 1937, která vychází z období hospodářské krize 30. let 20. století, adaptoval do podoby divadelní hry sám autor, nositel Pulitzerovy i Nobelovy ceny. "Třicátých let se nijak striktně nedržíme, hra je nadčasová a aktuální i dnes, v době současné krize. Otevírá například problém nezakotvenosti, nekonečného přesouvání se za prací, nesnášenlivosti a předsudků, ale i eutanázie," uvedl Krobot.

Scénu vytvořil Václav Špale, kostýmy navrhla Alice Novotná-Lašková. Hudební spolupráce Zdeněk Kluka. V inscenaci bude živě vystupovat kapela Dixiestation, která vždy o přestávce odehraje i krátký koncert z vlastního repertoáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám