Hlavní obsah

Zlínský zámek nabízí přednášku na téma Leptání skla

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 7. dubna v 16 hodin se v prvním patře Zlínského zámku uskuteční zajímavá přednáška s následným workshopem na téma Leptání skla. Zlínský zámek společně s městem organizuje tento kurz v rámci cyklu Design lidem, jehož cílem je přiblížit moderní umění – design, který je přístupný všem.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Součástí projektu Design lidem je seznámení účastníků s designéry, kteří povedou jednotlivé přednášky a workshopy, kdy v průběhu vznikne i prostor pro otázky a následnou debatu o současných trendech.

Lektorka prvního kurzu Miroslava Kupčíková doplňuje program: „Po odborné přednášce bude následovat pro veřejnost jistě zajímavá část, kterou tvoří praktický workshop. Metodu povrchové úpravy leptání skla si bude moci 12 účastníků přímo vyzkoušet a výrobek si pak s sebou odnést domů.“

Projekt design lidem je zaměřen na současného diváka v různých věkových kategoriích a jeho základem je především práce s představivostí a rozvojem jednotlivých aspektů zručnosti.

Cyklus odborných přednášek bude vždy rozdělen do několika fází. Tou první je odborná přednáška na dané téma – seznámení posluchače s přehledem současné tvorby, prezentace produktů z českého i mezinárodního prostředí. Ve druhé části bude účastníkovi představen materiál a technika samotná, u náročnějších technik také bezpečnost práce při jednotlivých postupech. Po seznámení se s postupy, se v třetí fázi provedou zkoušky materiálu a následně jednotlivci vytvoří vlastní design výrobku.

MgA. Miroslava Kupčíková: Absolventka oboru Atelier Design skla na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně je současnou designérkou, která se řadí mezi generaci mladých českých sklářských výtvarníků. V roce 2014 se prezentovala návrhem unikátní pivní lahve pro společnost Pilsner Urquell.

Přednáška je přístupná pro veřejnost zdarma. Cena následného workshopu je 149 Kč.

Další informace na www.zlin-design.cz a www.zlinskyzamek.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám