Hlavní obsah

Zlínský lyžařský svah před zimou rozšířil zázemí pro děti

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S řadou vylepšení zejména pro děti vstoupí do letošní zimní sezóny Areál Josefa Šperky ve Zlíně. Lyžařský areál je v tuzemsku unikátem svou polohou přímo uprostřed krajského města.

Foto: Martina Žáčková

Zlínský lyžařský svah je unikátní svou polohou uprostřed krajského města.

Článek

Provozovatelé nyní čekají už jen na to, až konečně dorazí sněhová nadílka nebo mrazy, které by umožnily zasněžování. Poté si již budou moci všechny novinky vyzkoušet první návštěvníci.

Před zimou provozovatelé v areálu provedli řadu úprav. „Vybudovali jsme opěrnou zídku před hlavní budovou, dva nové přístupy k dětskému parku a celé dětské hřiště na pravé straně svahu jsme o 200 metrů rozšířili. Vznikne tak široká a dostatečně dlouhá cvičná louka pro ty nejmenší a snowpark s oblíbenými dětskými překážkami. Zlepšili jsme komfort i pro ostatní lyžaře. A hlavně – svah vypadá celkově lépe,“ uvedl provozovatel areálu Michal Cepek, generální ředitel společnosti Sporthouse CZ Corporations.

Malé lyžaře a jejich rodiče potěší i dva nové dopravníkové pásy Sun Kid, které nahradily zastaralé vlečné lano. Provozovatelům je půjčila zdarma k testování firma Sitour CZ. Jeden pás má délku 52 metrů, druhý 102 metrů. „Můžeme se tak pochlubit nejdelším dopravníkovým pásem pro děti v České republice. Snažíme se zkrátka zajišťovat Zlíňanům stejný komfort jako velká lyžařská střediska,“ dodal Cepek.

Vedle dětského parku a hlavní sjezdovky bude letos v areálu i snowpark s překážkami pro snowboardisty. Začne tu také fungovat nový ski servis Montana s broušením lyží na počkání. Lyžaři si budou moci čekání zkrátit v Igloo Baru, kam obdrží kupon na kávu zdarma. Prosklený Igloo Bar s výhledem na sjezdovky, který byl na úpatí zlínského lyžařského svahu postaven minulou sezónu, je možné si pronajmout i pro pořádání firemních akcí a neobvyklých soukromých večírků nezávisle na provozu lyžařského svahu. Nově v Igloo baru přibyl krb.

Zlínský lyžařský svah se nachází na kopci nad centrem města, vedle Domu umění. Jeho "jádro" tvoří sjezdovka dlouhá 200 metrů s převýšením 46 metrů. V zimě je tu k dispozici i lyžařská škola. Ve všední dny je otevřeno od 9 do 19 hodin, o víkendech a svátcích od 8.30 do 19 hodin. Provozovatelé tu v zimě pořádají i doprovodné akce se závody pro děti i dospělé.

Reklama

Výběr článků

Načítám